Blogi

Miten jalkasi voivat?

14.11.2018

Miten jalkahaavauma yleisimmin syntyy? Diabetekseen voi lisäsairautena liittyä hermojen toiminnan vaurioita. Nämä vauriot voivat ilmetä esimerkiksi pistelynä, puutumisena tai tunnottomuutena. Hermojen toiminnan vaurion vuoksi esimerkiksi... Lue lisää »

Pikaopas vegaanisiin ravintolisiin

1.11.2018

Mitä ravintolisiä vegaani tarvitsee? Ravintolisien tarve on yksilöllinen ja riippuu paljon siitä, miten ruokavalio on koostettu. B12-vitamiinia saa vain eläinperäisestä ruuasta, joten B12-vitamiini on tärkein vegaanin... Lue lisää »

Apteekin arkea: antibiootin sekoittaminen

30.10.2018
farmaseutti

Nestemäiset antibiootit saapuvat apteekkiin jauheena pullossa. Lääkkeisiin sekoitetaan vesi vasta lääkettä toimitettaessa, koska tällaisten valmiiden liuosten säilyvyysaika on lyhyt. Valmiit liuokset säilytetään... Lue lisää »

Viisi asiaa, jotka olet halunnut tietää farmaseutin työstä

18.10.2018
farmaseutti

1. Miksi apteekissa tullaan kysymään “miten voin auttaa?”? Fimean “Määräys lääkkeiden toimittamisesta” velvoittaa apteekin farmaseuttista henkilökuntaa antamaan lääkeneuvontaa myös apteekin itsehoito- ja... Lue lisää »

Tiedote kausi-influenssarokotteista

12.10.2018
farmaseutti

Rokote on paras suoja influenssaa vastaan  Influenssan oireet muistuttavat flunssaa, mutta esimerkiksi kuume ja lihassärky ovat yleensä tavallista flunssaa ankarammat. Influenssa altistaa bakteerien aiheuttamille jälkitaudeille, kuten... Lue lisää »