Blogi

5 syytä käyttää nenäkannua

7.12.2018

Mikä nenäkannu (sarvikuono) on? Nenäkannu on lääkkeetön apuväline nenän puhdistamiseen esimerkiksi  flunssassa, allergisessa nuhassa, poskiontelotulehduksessa ja nenän tukkoisuuden hoitamisessa.  Nenäkannuun... Lue lisää »

Miten hävitän lääkejätteet oikein?

21.11.2018

Vanhentuneet lääkkeet eivät kuulu luontoon Lääkejätteet ovat vaarallista jätettä, eikä niitä saa kaataa viemäriin tai laittaa muun jätteen sekaan. Apteekit ottavat vastaan käyttämättömäksi jääneitä ja vanhentuneita... Lue lisää »

Miten jalkasi voivat?

14.11.2018

Miten jalkahaavauma yleisimmin syntyy? Diabetekseen voi lisäsairautena liittyä hermojen toiminnan vaurioita. Nämä vauriot voivat ilmetä esimerkiksi pistelynä, puutumisena tai tunnottomuutena. Hermojen toiminnan vaurion vuoksi esimerkiksi... Lue lisää »

Pikaopas vegaanisiin ravintolisiin

1.11.2018

Mitä ravintolisiä vegaani tarvitsee? Ravintolisien tarve on yksilöllinen ja riippuu paljon siitä, miten ruokavalio on koostettu. B12-vitamiinia saa vain eläinperäisestä ruuasta, joten B12-vitamiini on tärkein vegaanin... Lue lisää »

Apteekin arkea: antibiootin sekoittaminen

30.10.2018
farmaseutti

Nestemäiset antibiootit saapuvat apteekkiin jauheena pullossa. Lääkkeisiin sekoitetaan vesi vasta lääkettä toimitettaessa, koska tällaisten valmiiden liuosten säilyvyysaika on lyhyt. Valmiit liuokset säilytetään... Lue lisää »