Blogi

Opi lukemaan lääkepakkauksia

15.1.2019

Lääkkeen nimi, lääkeaine ja vahvuus  Lääkkeen kauppanimi on pakkauksessa yleensä isoimmalla tekstillä. Lääkkeen nimen yhteydestä löydät lääkeaineen nimen, esimerkiksi paracetamol. Lääkeaine on lääkkeen vaikuttava osa... Lue lisää »

Apua apteekista: koira pelkää ilotulitteita

25.12.2018

Miten voin helpottaa koirani pelkoa? Apua apteekista: Calmex B-vitamiineja, aminohappoja ja kasviuutteita sisältävä valmiste vapauttavaa aivoissa välittäjäaineita, jotka saavat aikaan rauhoittavan vaikutuksen annostus 30-60... Lue lisää »

Suojaudu pakkaselta: vinkkejä astmaatikon talviliikuntaan

21.12.2018

Miten kylmyys vaikuttaa hengittämiseen? Pienikin pakkanen saattaa pahentaa hengitysoireita. Kylmässä liikkuminen erityisesti astmaa ja keuhkoahtaumatautia sairastavilla saattaa aiheuttaa hengenahdistusta, yskää tai hengityksen... Lue lisää »

Mikä on lääkekatto ja miten toimin, jos lääkekatto ylittyy?

16.12.2018

Mikä on lääkekatto? Vuosiomavastuu eli lääkekatto on summa, jonka täytyttyä Kelan lääkekorvausten piiriin kuuluvista lääkkeistä maksetaan vain omavastuu. Lääkekaton täytyttyä on mahdollista ostaa Kela-korvattavia lääkkeitä... Lue lisää »

Back on Track-tuotteet ihmisille, koirille ja hevosille

14.12.2018

Back on Track-tuotteet ovat valmistettu kankaasta, jolla on lämpöä heijastava ominaisuus. Tuotteet heijastavat takaisin kehon omaa lämpöä ja vilkastuttavat verenkiertoa. Vilkastunut verenkierto pitää lämpimänä ja laukaisee esimerkiksi... Lue lisää »