Blogi

Eroon maksaläiskistä! Näin ehkäiset ja vaalennat pigmenttiläiskiä

29.1.2019

Mitä maksaläiskät eli pigmenttiläiskät ovat?  Maksaläiskät syntyvät, kun ihon ruskettavaa väriainepigmenttiä eli melaniiniä muodostuu auringon vaikutuksesta liikaa. Tällöin esimerkiksi kasvojen ja kaulan alueella ilmestyy... Lue lisää »

Opi lukemaan lääkepakkauksia

15.1.2019

Lääkkeen nimi, lääkeaine ja vahvuus  Lääkkeen kauppanimi on pakkauksessa yleensä isoimmalla tekstillä. Lääkkeen nimen yhteydestä löydät lääkeaineen nimen, esimerkiksi paracetamol. Lääkeaine on lääkkeen vaikuttava osa... Lue lisää »

Apua apteekista: koira pelkää ilotulitteita

25.12.2018

Miten voin helpottaa koirani pelkoa? Apua apteekista: Calmex B-vitamiineja, aminohappoja ja kasviuutteita sisältävä valmiste vapauttavaa aivoissa välittäjäaineita, jotka saavat aikaan rauhoittavan vaikutuksen annostus 30-60... Lue lisää »

Suojaudu pakkaselta: vinkkejä astmaatikon talviliikuntaan

21.12.2018

Miten kylmyys vaikuttaa hengittämiseen? Pienikin pakkanen saattaa pahentaa hengitysoireita. Kylmässä liikkuminen erityisesti astmaa ja keuhkoahtaumatautia sairastavilla saattaa aiheuttaa hengenahdistusta, yskää tai hengityksen... Lue lisää »

Mikä on lääkekatto ja miten toimin, jos lääkekatto ylittyy?

16.12.2018

Mikä on lääkekatto? Vuosiomavastuu eli lääkekatto on summa, jonka täytyttyä Kelan lääkekorvausten piiriin kuuluvista lääkkeistä maksetaan vain omavastuu. Lääkekaton täytyttyä on mahdollista ostaa Kela-korvattavia lääkkeitä... Lue lisää »