Blogi

Pikaopas vegaanisiin ravintolisiin

1.11.2018

Mitä ravintolisiä vegaani tarvitsee? Ravintolisien tarve on yksilöllinen ja riippuu paljon siitä, miten ruokavalio on koostettu. B12-vitamiinia saa vain eläinperäisestä ruuasta, joten B12-vitamiini on tärkein vegaanin... Lue lisää »

Apteekin arkea: antibiootin sekoittaminen

30.10.2018
farmaseutti

Nestemäiset antibiootit saapuvat apteekkiin jauheena pullossa. Lääkkeisiin sekoitetaan vesi vasta lääkettä toimitettaessa, koska tällaisten valmiiden liuosten säilyvyysaika on lyhyt. Valmiit liuokset säilytetään... Lue lisää »

Viisi asiaa, jotka olet halunnut tietää farmaseutin työstä

18.10.2018
farmaseutti

1. Miksi apteekissa tullaan kysymään “miten voin auttaa?”? Fimean “Määräys lääkkeiden toimittamisesta” velvoittaa apteekin farmaseuttista henkilökuntaa antamaan lääkeneuvontaa myös apteekin itsehoito- ja... Lue lisää »

Tiedote kausi-influenssarokotteista

12.10.2018
farmaseutti

Rokote on paras suoja influenssaa vastaan  Influenssan oireet muistuttavat flunssaa, mutta esimerkiksi kuume ja lihassärky ovat yleensä tavallista flunssaa ankarammat. Influenssa altistaa bakteerien aiheuttamille jälkitaudeille, kuten... Lue lisää »

Täitartuntojen ennaltaehkäisy ja hoito

30.8.2018

APUA, TÄITÄ!! Onko koulusta tai hoitopaikasta jo tullut ilmoitus täitartunnoista? Täit tarttuvat helposti varsinkin päiväkoti-ikäisten lasten keskuudessa. Tartuntaan riittää suora kosketus ihmisestä toiseen, sekä kampojen... Lue lisää »