Blogi

"Ihmisten auttaminen ja ongelmien ratkaiseminen ovat parasta työssäni". Haastattelussa proviisorimme Sanna

5.3.2019

Sairaanhoitajasta apteekkityöhön Sannalla on sekä sairaanhoitajan että proviisorin koulutus. "Sairaanhoitajaksi valmistuttuani huomasin, että lääkeasiat alkoivat kiinnostaa enemmän ja päätin, että haluan apteekkiin... Lue lisää »

Miten voin ehkäistä hammaskiveä?

27.2.2019

Mitä hammaskivi on?  Kun suun bakteerit kertyvät hampaan pinnalle, muodostuu plakkia. Mikäli plakki saa olla riittävän kauan hampaan pinnalla, syntyy hammaskiveä. Hammaskivi näkyy hampaan pinnalla kellertävänä. Hammaskiven... Lue lisää »

Näin hoidat ja ehkäiset vatsatautia

31.1.2019

Mistä vatsatauti johtuu? Vatsataudin aiheuttaa useimmiten norovirus. Koska norovirus tarttuu helposti, tauti leviää nopeasti epidemiaksi esimerkiksi kouluissa ja sairaaloissa. Tautia esiintyy eniten kevättalvella. Norovirus tarttuu yleensä... Lue lisää »

Eroon maksaläiskistä! Näin ehkäiset ja vaalennat pigmenttiläiskiä

29.1.2019

Mitä maksaläiskät eli pigmenttiläiskät ovat?  Maksaläiskät syntyvät, kun ihon ruskettavaa väriainepigmenttiä eli melaniiniä muodostuu auringon vaikutuksesta liikaa. Tällöin esimerkiksi kasvojen ja kaulan alueella ilmestyy... Lue lisää »

Opi lukemaan lääkepakkauksia

15.1.2019

Lääkkeen nimi, lääkeaine ja vahvuus  Lääkkeen kauppanimi on pakkauksessa yleensä isoimmalla tekstillä. Lääkkeen nimen yhteydestä löydät lääkeaineen nimen, esimerkiksi paracetamol. Lääkeaine on lääkkeen vaikuttava osa... Lue lisää »

« Edellinen 1 2 3 ... 6 Seuraava »